NM i sportsfiske

145557-catching-a-big-fish-at-nightI Norge finnes det mange konkurranser innen sportsfiske. Det finnes både vanlige konkurranser, og konkurranser innen Norgesmesterskap. Det finnes flere forskjellige grener innen sportsfiske NM, og her er en kort oversikt over to av konkurransene.

NM i ferskvannsfiske

Her konkurrerer fiskerne om ferskvannsfisk. Fiskerne melder inn alle ferskvannsfiskene de har fått, som har en specimen-grense fra 150 gram. I NM i ferskvannsfiske får fiskerne kun lov til å bruke fiskeutstyr med kroksett, og de kan fiskingen foregår fra en båt, en bro, en brygge, på isen eller på land. Det går også an å konkurrere i NM lag i ferskvannsfiske.

NM i microfiske

Som navnet tilsier, er dette en konkurranse om å fiske de minste fiskene. Her skal fiskerne fiske alle fiskeartene de klarer, som har en specimen-grense på 150 gram. Det betyr at fisken må veie mindre enn 150 gram, for at den skal bli godkjent i konkurransen. All fisk som veier under 50 gram skal måles med 0,1 grams nøyaktighet, mens all fisk over 50 gram skal veies med 1 grams nøyaktighet.Fiskearter som er fredet gir ikke poeng i noen av sportsfiskekonkurransene.