Fisketur i Karibia

Fiske er en populær fritidsaktivitet i Norge, og stadig flere nordmenn velger også å reise på fisketurer til utlandet. I andre land kan man få nye og spennende opplevelser, man kan fiske etter andre arter, og oppleve vakker natur og andre kulturer samtidig som man driver med det man elsker. Fiskeferier tilbys hos mange reiseselskaper, slik at man kan få en spesialtilpasset pakke der alt er tilrettelagt. Da slipper man å lete selv for å finne tilbydere av tjenester og båtturer. Med en organisert fiskeferie er alt klart før man drar, og alt man trenger å gjøre, er å nyte opplevelsen.

Karibia er et herlig sted å dra på fiskeferie. Her får man virkelig en eksotisk og annerledes fisketur, og turen passer for hele familien, også for de familiemedlemmene som ikke liker å fiske. Fiske er en av de største aktivitetene på Bahamas, og dette er et populært feriemål for fiskere. Her kan man fiske etter arter som er uvanlige andre steder i verden, som barrakuda og ulike haier. Man kan konkurrere i sportsfiske, og man kan prøve såkalt «bonefishing», der man bruker et lite spyd for å fange småfisk. Dette kan gjøres mens man vader, eller man kan bruke en bitteliten båt.

En annen fiskeaktivitet som er populær på Bahamas, er havfiske, eller «big game fishing». Her drar man ut i store båter for å fange sverdfisk, hai eller tunfisk. Å fange en fisk som veier fem til seks ganger mer enn fiskeren, er en utholdenhetsprøve for selv den tøffeste. Men alle som har fått i land en slik fangst, føler at det er verdt strevet. Dette er rett og slett en opplevelse for livet. Bahamas byr altså på fiskemuligheter for alle, fra de som vil fiske med lite utstyr, til de som vil fiske med det mest avanserte utstyret. Alle finner en fiskeopplevelse som passer.

Hvilket utstyr man trenger, avhenger av hvilke arter man vil fiske etter, men som regel er det mulig å leie utstyr, slik at man slipper å ha med seg alt hjemmefra. Det gjør det lettere når man skal reise med fly. Ettersom man kan leie utstyr etter behov, kan man også prøve seg på mange ulike fisketeknikker mens man først er i området. Hvis man reiser til Karibia, kan man også besøke pokerturneringen PCA, også kjent som PokerStars Caribbean Adventure. Dette kan være morsomt å være med på, selv om man ikke spiller selv. PCA arrangeres én gang årlig, og man kan planlegge ferieturen slik at den passer med turneringen.

Karibia byr også på mange andre muligheter. Området er et paradis for alle som liker å seile. Det er flere vakre øyer man kan besøke, og det varme været gjør det behagelig å være ute på havet. Man kan leie en liten båt og seile på egen hånd, eller man kan bli med på tur i en større båt. Selvsagt er det også mange sandstrender i området, der man kan slappe av og bare nyte den varme solen. Dykking og snorkling er andre aktiviteter som turister elsker å drive med når de er i Karibia. Det fargerike og varierte livet under vann byr på unike opplevelser. Dersom man aldri har dykket eller snorklet før, tilbys det også grunnkurs flere steder i området.

Bahamas er en av de største øyene i Karibia, og i de store byene er det mange turister. Dit kommer cruisebåter fra flere land, og det kan bli trangt om plassen noen ganger. Men hvis man foretrekker fred og ro, finnes det også mange områder med færre turister, der man kan slappe av.