Fiskeutstyr

3951061-close-up-image-of-fishing-baitDet finnes mye forskjellig fiskeutstyr å velge mellom, men det er viktig å vite hvilket utstyr som passer til hvilken tid. Her skal vi ta for oss forskjellige fiskeutstyr og agn, som passer hvis man skal dypvannsfiske.

Makrellagn

Mange som dypvannsfisker, liker å bruke makrellang. For å bruke makrell som agn er fiskeren nødt til å legge ned nyfisket fersk makrell i fryseren, for så å ta det med på fisketur når han eller hun vil fiske med makrell som agn. De beste makrellene som agn, er de som er rundt 300 gram. Det skal også sies at den beste makrellen å ha som agn, er den makrellen man har fått på stang eller snøre. Makrell som har død i garn er ikke et like bra.

Surfsnelle

Det finnes mange forskjellige sneller, både som utstyrsdel til kasteslukfiske og fluefiske. Hvis man skal dypvannsfiske anbefales det å bruke en surfsnelle. Det finnes to forskjellige typer sneller å bruke til kasteslukfiske. Man kan enten bruke haspelsnelle eller multiplikatorsnelle. Surfsnellen må være en multiplikatorsnelle, da disse brukes til å fiske på dypt vann. Haspelsnelle passer bedre om man skal fiske på grunt vann.

Teine

Dette er et fiskeredskap som regel formet som en boks, og er laget av enten metall, garn eller flettverk. Teinen kan brukes i både saltvann og ferskvann, og fanger flere fiskearter og krepsearter. Teiner får du kjøpt i flere forskjellige størrelser.