Langefestivalen

Langefestivalen er en fiskefestival i Norge hvor fiskeentusiaster fra Bergens Havfiskeforeningsklubb samles for å fiske. I all hovedsak startet festivalen i Vatlestraumen i 2002, men den har siden den gang blitt flyttet til andre steder enkelte år. Dette skyldes dårlige fangstrapporter fra Vatlestraumen, og arrangementet har derfor blitt flyttet.

I 2014 ble festivalen holdt på Hellesøy, og festivalens største fisk var en lange på 6,8 kg. Fjorårets vinner av langefestivalen hadde klart å fiske opp en samlet fiskevekt på hele 11,10 kg. Derimot var 2013 et bedre år for klubbmedlemmene, både fordi været var bra og festivalen ga langt bedre resultater. I 2013 ble det fisket opp en torsk på 14,4 kg, og vinneren hadde klart å fiske opp en samlet fiskevekt på hele 88,5 kg! Det blir spennende å se hvordan festivalen går i år, og om fiskerne klarer å toppe glansresultatene fra 2013.